
Oblíbené recepty

Jelení guláš
Nakrájenou cibuli usmažíme na tuku do zlatova, přidáme maso a orestujeme ze všech stran. Přisypeme koření, krátce promícháme, aby paprika nezhořkla a zalijeme vodou, případně vývarem. Po změknutí masa přidáme pokrájenou papriku a rajčata, která jsme spařili horkou vodou a oloupali z nich slupku. Zahustíme jíškou.

Jelení svíčková se švestkovou omáčkou
Jelení svíčkovou prošpikujeme sušenými švestkami, posypeme suchou marinádou a orestujeme na slanině. Pak zalijeme vývarem a vaříme doměkka.
Omáčka: do výpeku dáme pokrájené sušené švestky, povidla, sójovou a worcestrovou omáčku.

Plec/kýta z divokého prasete se šípkovou omáčkou
Cibuli s kořenovou zeleninou orestujeme na másle a rozpuštěném špeku dozlatova. Vložíme sítko s divokým kořením, sítko se šípky, celou skořici, maso, podlijeme vodou a vaříme do měkka. Druhý den mírně zahřejeme, aby se rozpustil ztuhlý tuk.